ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ

ΑΛΙΜΟΣ

  • ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
  • 24 ΩΡΕΣ - 365 ΗΜΕΡΕΣ

Ακτή του Ήλιου

«Ακτή του Ήλιου»

Αφήνοντας πίσω το κέντρο της Αθήνας, η πρώτη οργανωμένη παραλία που θα συναντήσουμε είναι αυτή, του Αλίμου. Στην ονομαζόμενη «Ακτή του Ήλιου», έχει εύκολη πρόσβαση ο οποισδήποτε κάτοικος των Αθηνών καθώς μπορεί να πάει με κάθε μεταφορικό μέσο… τραμ, λεωφορεία ή ακόμα και ΙΧ καθώς η παραλία έχει άνεση στο πάρκινγκ. Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αλίμου κάνει φιλότιμες προσπάθειες για την αναβάθμισή της και το εγχείρημα δείχνει να πετυχαίνει απόλυτα.

Η ακτή του Ήλιου στον Άλιμο
Η ακτή του Ήλιου στον Άλιμο

Στην Ακτή του Ήλιου η πρώτη καλοκαιρινή βουτιά

Είναι πολλοί οι κάτοικοι της πρωτεύουσας που επέλεγαν και συνεχίζουν να επιλέγουν τον Άλιμο για το πρώτο τους καλοκαιρινό μπάνιο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών ,μαθητές, ηλικιωμένοι και όχι μόνο. Στην «Ακτή του Ήλιου» όλη η παραλία καλύπτεται από λευκή άμμο και ψιλό βότσαλο. Κατά μήκος της, υπάρχουν μεγάλα και ψηλά δέντρα καθώς και φοίνικες αλλά και μια τεράστια έκταση με γκαζόν. Όλοι όσοι επισκέπτονται τη συγκεκριμένη ακτή, μπορούν να την απολαύσουν με άνεση τη θάλασσα, διότι δεν λείπει απολύτως τίποτα. Υπάρχουν ξαπλώστρες κάτω από τις ομπρέλες και προσωπικό ασφαλείας, καθαριότητας και εξυπηρέτησης. Κατά τις ώρες λειτουργίας της ακτής θα δούμε στο χώρο της ναυαγοσώστες ενώ υπάρχει και πλήρες εξοπλισμένο ιατρείο.

Οι παροχές που προσφέρει η «Ακτή του Ήλιου» για τους λουόμενους είναι πάρα πολλές: αποδυτήρια, τουαλέτες,  γήπεδα βόλεϊ, χώρος για ρακέτες,  αναψυκτήρια, εστιατόρια, βραδινά κέντρα διασκέδασης, καφετέριες, χώροι δεξιώσεων και συναυλιών. Όσον αφορά τους επισκέπτες της που αγαπούν τα θαλάσσια σπορ, δεν θα μείνουν δυσαρεστημένοι καθώς υπάρχει θαλάσσιο πάρκο αναψυχής και η δυνατότητα ενοικίασης κανό & θαλάσσιου  ποδήλατου.

Η ακτή του Ήλιου
Η ακτή του Ήλιου

Επίσης ένα κατάστημα με είδη λιανικής βρίσκεται εκεί με όλες τις γνωστές εταιρείες αντηλιακών, χειροποίητες ρακέτες, μεγάλη συλλογή από πετσέτες και μαγιό. Μέσα στην ακτή δραστηριοποιούνται τέσσερα μεγάλα κλαμπ και όπως προείπαμε ένα θαλάσσιο πάρκο που προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία σε μικρούς και μεγάλους.

Όλα τα παραπάνω, καθιστούν τον ‘Αλιμο, πόλο έλξης και αγαπημένο σημείο συνάντησης και προορισμού. Η συγκεκριμένη πόλη των Νοτίων Προαστίων εκσυγχρονίζεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια. Προσφέρει στους κατοίκους αλλά και στους φιλοξενούμενούς της χώρους αναψυχής και καταστήματα για διασκέδαση και ψυχαγωγία καλύπτοντας όλα τα γούστα.

Αποφράξεις Άλιμος

Παρόλα αυτά για πολλά χρόνια ο Άλιμος αντιμετώπιζε προβλήματα με βουλωμένες αποχετεύσεις και υπερχείλιση υδάτων. Το συγκεκριμένο πρόβλημα προέρχεται από το Ρέμα της Πικροδάφνης. Αυτό είναι το τελευταίο ρέμα της Νότιας Αττικής το οποίο διατηρείται σε φυσική μορφή και πηγάζει από τη δυτική πλευρά του Υμηττού καταλήγοντας στη θάλασσα, στα σύνορα Παλαιού Φαλήρου και Καλαμακίου. Το μήκος του είναι αρκετά μεγάλο ενώ 3 περίπου χλμ. είναι εγκιβωτισμένα σε τσιμεντένια αναχώματα! Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι το ρέμα σε πολλά σημεία έχει υποβαθμιστεί, με σκουπίδια και μπάζα στις όχθες. Επίσης, μπορεί μέσα στο ποτάμι να καταλήγουν και λύματα από σπίτια τα οποία δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης μέσω παράνομων συνδέσεων με αγωγούς όμβριων υδάτων…

Καταλαβαίνετε τι τεράστια προβλήματα μπορεί να υπάρξουν ακόμα και με μια μικρή μπόρα. Είναι λοιπόν απαραίτητη και σημαντική η παροχή υπηρεσιών μιας αξιόπιστης εταιρείας αποφράξεων στην περιοχή. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η Αποφράξεις Άλιμος φροντίζει για την ομαλή λειτουργία όλων των αποχετευτικών δικτύων της περιοχής. Για όλους εμάς ίσως αυτό να φαντάζει πολύ δύσκολο. Όχι όμως και για την Αποφράξεις Αλίμου!

Η Αποφραξεις Αλιμος έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από σαράντα χρόνια εμπειρίας, είναι σε θέση να αποκαταστήσει οποιοδήποτε πρόβλημα απόφραξης. Διαθέτει σύγχρονο στόλο από οχήματα και έμπειρα, πρόθυμα και καταρτισμένα συνεργεία τα οποία χειρίζονται τα καλύτερα μηχανήματα της αγοράς!

Η Αποφραξεις Αλιμος λειτουργεί καθημερινά, Κυριακές & αργίες ολόκληρο το 24ωρο! Αναλαμβάνει παντός είδους απόφραξη, άντληση υδάτων από κάθε χώρο καθώς και συντηρήσεις αποχετευτικών δικτύων και αγωγών. Καλέστε την σήμερα κιόλας ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζετε πρόβλημα για μια απλή επιθεώρηση των φρεατίων σας και εκείνη, θα είναι κοντά σας μετά από 15 λεπτά!
ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ ΑΛΙΜΟΣ και όλα κυλούν όμορφα και ομαλά!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.