ΑΠΟΦΡΑΞΕΙΣ

ΑΛΙΜΟΣ

 • ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
 • 24 ΩΡΕΣ - 365 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Έχετε Βουλωμένη τουαλέτα; Μην πανικοβάλλεστε, είμαστε εδώ! Όταν οι τουαλέτες αρνούνται να στραγγίσουν σωστά, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η ομάδα των επαγγελματιών τεχνικών μας είναι έτοιμη να επέμβει, οπλισμένη με την τεχνογνωσία και τα εργαλεία που απαιτούνται για να κάνουν ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ. Αν δοκιμάσατε μεθόδους DIY και δεν είχατε αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες μας και θα λύσουμε άμεσα το πρόβλημα απόφραξης.

Κατανοούμε τη σημασία του αποχετευτικού σας συστήματος και του περιβάλλοντος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσέγγισή μας για την ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ δίνει προτεραιότητα στις φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούνται τοξικές χημικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και, το πιο σημαντικό, αναποτελεσματικές!

Καλέστε μας

Ερχόμαστε αμέσως

Επεμβαίνουμε

Συμβουλεύουμε

Οι βουλωμένες τουαλέτες μπορεί να είναι ένα από τα πιο συχνά και ενοχλητικά προβλήματα αποχετευτικών εγκαταστάσεων που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ιδιοκτήτες, άμεσα. Μπορεί να είναι εξαιρετικά ενοχλητικά και απογοητευτικά, ιδιαίτερα σε νοικοκυριά που έχουν κυρίως μία τουαλέτα. Οι τουαλέτες που φράζουν συχνά και χωρίς προφανή λόγο μπορεί επίσης να υποδηλώνουν ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα με το αποχετευτικό σύστημα ενός σπιτιού.

Οι επαγγελματίες τεχνικοί μας είναι σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν τους κατοίκους και επαγγελματίες στον Άλιμο και τις γύρω περιοχές, με βουλωμένες τουαλέτες και αποχετεύσεις γενικότερα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Αν προσπαθήσατε με μία βεντούζα να απομακρύνετε το μπλοκάρισμα στη βουλωμένη τουαλέτα και δεν ξεβούλωσε μπορείτε να μας καλέσετε τώρα να στείλουμε τον επαγγελματία τεχνικό μας αποχετεύσεων. Οι τεχνικοί μας διαθέτουν εξειδικευμένα εργαλεία που βοηθούν στην απομάκρυνση των βουλωμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένας τεχνικός θα χρησιμοποιήσει μία ατσαλίνα ή την μέθοδο υδροβολής για να αφαιρέσει το μπλοκάρισμα.

Η ατσαλίνα απόφραξης είναι ένα εργαλείο ειδικά σχεδιασμένο για τουαλέτες. Αποτελείται από έναν σιδερένιο εύκαμπτο καλώδιο προσαρτημένο σε ένα εξάρτημα που καλύπτεται από ένα λαστιχένιο περίβλημα για να προστατεύει τη λεκάνη της τουαλέτας από γρατσουνιές. Αποκολλά το φράξιμο με το εύκαμπτο καλώδιο που τροφοδοτείται μέσα στην αποχέτευση της τουαλέτας, είτε με μια μανιβέλα χειρός είτε ηλεκτροκίνητα.

Με την υδροβολή, ο τεχνικός μας θα εισάγει έναν εύκαμπτο σωλήνα υψηλής πίεσης με ειδικά ακροφύσια στην αποχέτευση. Ο εύκαμπτος σωλήνας συνδέεται με ένα μηχανισμό που εκτοξεύει το το νερό με ρυθμιζόμενη πίεση, για να απομακρύνει το φράγμα.

ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

 • Γάργαροι ήχοι. Την ώρα που τραβάτε το καζανάκι και το νερό πέφτει στην αποχέτευση παρατηρήστε αν ακούγονται ήχοι γουργουρίσματος από την προσπάθεια του σωλήνα να απορροφήσει τα λύματα. Αν ακούτε τέτοιους ήχους τότε οι σωληνώσεις έχουν στενέψει από εμπόδια και φράγματα και δεν αφήνουν τα λύματα να κυλήσουν ομαλά.
 • Αργή αποστράγγιση. Όταν η λεκάνη αργεί να διώξει το νερό είναι βέβαιο ότι κάτι το εμποδίζει. Αυτό το εμπόδιο μπορεί να είναι ένα μικρό παιχνίδι, το αρωματικό της λεκάνης, χαρτιά, μωρομάντηλα ακόμα και σκληρά περιττώματα.
 • Υπερχειλίσεις και επιστροφή λυμάτων. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο, καθώς τα βρώμικα νερά μπορεί ξεχειλίσουν από τη λεκάνη και να πέσουν μέσα στο μπάνιο. Κάτι τέτοιο σημαίνει ολικό μπλοκάρισμα της τουαλέτας, άσχημη αναστάτωση και ανθυγιεινό περιβάλλον.
 • Συχνά βουλώματα. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να έχουν υπόψη τους πόσο συχνά φράζει μια τουαλέτα και αν αυτό γίνεται χωρίς κάποια συγκεκριμένη αιτία. Εάν παρατηρήσετε ότι τα φράγματα εμφανίζονται γρήγορα από το πουθενά, θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα αλλού στο αποχετευτικό σας σύστημα.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΜΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Όταν έχετε μια βουλωμένη τουαλέτα, πρέπει να την επιθεωρήσετε και να την ξεβουλώσετε από έναν επαγγελματία τεχνικό το συντομότερο δυνατό. Εάν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση, μπορεί η υπερχείλιση των λυμάτων να προκαλέσει ζημιά στο σπίτι ή το κτήριο σας και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας. Για να αποφύγετε αυτά τα ζητήματα, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για το πώς να αποτρέψετε τις βουλωμένες τουαλέτες:

 • Μην ξεπλένετε τις πάνες ή τα μαντηλάκια μιας χρήσης.
 • Μην πετάτε κομμάτια χαρτιού υγείας στην τουαλέτα.
 • Μην ξεπλένετε τις χαρτοπετσέτες.
 • Μην ξεπλένετε προϊόντα γυναικείας υγιεινής (ταμπόν, συσκευασίες ταμπόν ή σερβιέτες)
 • Μην πετάτε προϊόντα ομορφιάς και υγιεινής στην τουαλέτα.
 • Μην ξεπλένετε τρίχες ή τα αποκόμματα νυχιών.
 • Κρατήστε ένα καλάθι αχρήστων κοντά στην τουαλέτα για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας και στους άλλους να πετάτε εκεί αντικείμενα που δεν πετιούνται στην αποχέτευση.

Νέες και παλαιές τουαλέτες

Οι τουαλέτες χρησιμοποιούν σχεδόν το 30% της μέσης κατανάλωσης νερού σε εσωτερικούς χώρους ενός σπιτιού. Επομένως, η αντικατάσταση μιας παλαιότερης τουαλέτας παρέχει καλύτερες δυνατότητες για μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση νερού και χρημάτων. Οι νεότερες τουαλέτες χαμηλής ροής και υψηλής απόδοσης χρησιμοποιούν λιγότερο νερό, αλλά ξεπλένονται εξίσου καλά. Οι τουαλέτες διπλής έκπλυσης δίνουν τη δυνατότητα να ξεπλένετε δύο διαφορετικές ποσότητες νερού σε κάθε χρήση και μπορούν να εξοικονομήσουν ακόμα περισσότερα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ

Μπορώ να ξεβουλώσω την τουαλέτα με ορυκτό αλάτι;

Πάρτε ένα φλιτζάνι ορυκτό αλάτι και προσθέστε 9 λίτρα ζεστό νερό σε έναν κουβά. Διαλύστε τελείως το αλάτι στον κουβά και ρίξτε το αργά στην τουαλέτα. Αφήστε το όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί. Το ορυκτό αλάτι στην αποχέτευση της τουαλέτας θα διασπάσει λίπη και υπολείμματα.

Τι προκαλεί το συχνό βούλωμα της λεκάνης στην τουαλέτα;

Η περίσσεια ρίψη χαρτιού υγείας ή αντικειμένων που δεν μπορούν να αποστραγγιστούν όπως πάνες, μωρομάντιλα. Όταν υπάρχει μία σημαντική μάζα παγιδευμένη στο σιφόνι της τουαλέτας, η λεκάνη συνεχίζει να βουλώνει καθώς το σύνηθες αποστραγγιζόμενο υλικό είναι πιθανό να παγιδευτεί και αυτό και να φράξει τελείως.

Μπορώ να ξεβουλώσω μόνος μου τη λεκάνη;

Φυσικά και μπορείτε, με βεντούζα ή χειροκίνητη ατσαλίνα, εφόσον βέβαια η φραγή δεν είναι αρκετά βαθιά. Υπάρχουν επίσης αντικείμενα που πέφτουν στη λεκάνη, όπως μικρά παιχνίδια, πάνες, μωρομάντιλα τα οποία με την πάροδο του χρόνου δημιουργούν μία άμορφη μάζα η οποία είναι δύσκολο να διαλυθεί χωρίς να επέμβει ένας επαγγελματίας.

Μπορούν δύο τουαλέτες να μοιράζονται την ίδια αποχέτευση; 

Τα περισσότερα σπίτια έχουν περισσότερες από μία τουαλέτες και αν βρίσκονται στην ίδια πλευρά του σπιτιού, οι γραμμές της αποχέτευσής τους μπορούν συνήθως να κατευθύνονται στον ίδιο σωλήνα. Ωστόσο, εάν βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές, το καθένα μπορεί να έχει δική του γραμμή αποχέτευσης.

Γιατί δεν ξεβουλώνει η λεκάνη μου με τη βεντούζα;

Χρειάζεστε νερό, όχι αέρα, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη πίεση για να χαλαρώσετε το φράγμα. Εάν η λεκάνη σας δεν έχει νερό, ρίξτε νερό μέχρι να καλυφθεί η βεντούζα. Κάντε μια απαλή βύθιση αρχικά, καθώς μια σκληρή θα αναγκάσει τον αέρα να επιστρέψει γύρω από την τσιμούχα, φυσώντας νερό πάνω σας αλλά και στο πάτωμα του μπάνιου.

Πώς διαλύονται τα σκληρά κακά σε μια λεκάνη τουαλέτας;

Ξύδι και μαγειρική σόδα. Θα χρειαστείτε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι. Ρίξτε τη μαγειρική σόδα στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το ξύδι για να μην ξεχειλίσει. Το μείγμα πρέπει να αρχίσει να αφρίζει και να αναβράζει αμέσως. Στο τέλος ρίξτε το ζεστό νερό.

Η Coca Cola ξεμπλοκάρει τη βουλωμένη τουαλέτα;

Εάν είστε τυχεροί, ο ευκολότερος τρόπος για να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα είναι να την περιμένετε απλά. Αφήστε το νερό να διαλύσει το φράγμα και δοκιμάστε να ξεπλύνετε ξανά μετά από αρκετές ώρες. Ρίχνοντας μια καυστική σόδα (κόκα κόλα, για παράδειγμα) στη λεκάνη της τουαλέτας, μπορείτε να επιταχύνετε σημαντικά τη διαδικασία διάλυσης.